#rólunk

A kibervédelemből sosem elég

2023. október 18. szerda

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2023. október 17-én tartotta az első Kibervédelmi Konferenciátját Budapesten a Rendőrségi Igazgatási Központjában, amelyre olyan szakembereket hívtak meg, akik az online térben elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében végeznek heroikus munkát.

A konferencia témáját két fontos elem határozta meg. Az egyik a banki ügyfelek sérelmére elkövetett online csalások témaköre, a másik pedig a gyermekek online kiszolgáltatottságára hívta fel a figyelmet. A fókuszban a bűnmegelőzés volt. A rendőrség egyik fontos feladata, hogy a társadalom figyelmét irányítsa, illetve tájékoztasson arról, hogy miként lehet elkerülni az áldozattá válást. Cél, hogy a kibervédelemmel foglalkozó szerveztek összefogásával, a közös munkával, a kiberbiztonság-tudatosság fokozásával, javuljon a lakosság digitális ellenállóképessége.

A fórumon az ORFK mellett a Kiberpajzs Projekt alapítói, a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat – Nemzeti Kibervédelmi Intézete, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, az ORFK Kiberstratégiai Osztály képviselői és a londoni Centre for Abuse and Trauma Studies Kutatóközpont munkatársa vett részt.

Bővebben: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/aktualis/a-kibervedelembol-sosem-eleg#