#figyelmeztetés

A Netflix nevével élnek vissza csalók

2024. július 18. csütörtök

Látszólag a streaming szolgáltató által küldött SMS üzenetet kapott több magánszemély a napokban. Eszerint felfüggesztették a fiókját és a megadott linkre kattintva be kell jelentkeznie, hogy frissítse adatait.

Többen gyanakodtak, hiszen nem is rendelkeztek ilyen előfizetéssel, másokban a küldő telefonszáma vagy éppen a kattintásra váró link keltett gyanút és törölték az üzenetet.

Sajnos volt olyan ügyfél, aki az üzenetben található linken keresztül megadta személyes és bankkártyája adatait és a biztonsági CVC kódját is. A bankkártyáját néhány nagyösszegű vásárlás után zárolni kellett, nehogy teljesen lenullázzák a csalók.



Ne essen ebbe a hibába!

  • Soha ne kattintson ismeretlen forrásból, SMS-ben vagy e-mailben küldött linkre!
  • Bankkártyaadatait soha ne adja meg idegeneknek!
  • A kártya hátoldalán található CVC-kódot NEM KÉRHETIK regisztrációkor, de még hivatalos ügyintézés során sem. Ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártyája fizikai jelenléte nélkül is.
  • Ha pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytat online ügyintézést, mindig használja az érintett cég hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációját!


További hasznos információkat oldalunkon is olvashat az SMS-es csalás elleni védekezésről.