#tippek és tanácsok

Digitális Szimat Kihívás 2024

2024. március 4. hétfő

Tesztelje tudását a Digitális Szimat Kihívás 2024 kvízjátékban.

Játszva tanulja meg a csalókkal szembeni védekezés lehetőségeit!

Ismert emberek már tesztelték, hogy kifoghatnak-e rajtuk a kiberbűnözők.

Nézze meg a videót, melyben Domonkos Emese - világbajnok kardozó, Szappanos Péter - a labdarúgó-válogatott egyik kapusa, vagy Zsomac - a gamer világban jól ismert youtuber mondja véleményét!



Kattintson az alábbi linkekre, és a "Kahoot" játékfelületén akár minden témakörben kipróbálhatja magát.

A Kahoot felületre érkezve először regisztrálni szükséges (SIGN IN). Amennyiben már használta ezt a felületet be kell jelentkezni (LOG IN). Bármely kvízjáték megnyitásához szükség van regisztrációra vagy bejelentkezésre.


Rablások az online piactéren

Ha az Egyéni tudástesztet választja a "Classic mode" feliratra kattintás után tölt be a kvízjáték, majd egy tetszőleges név beírását követően az OK gombra klikkelve indulhat is a játszva tanulás.

Csoportos játék választása esetén akár 2000 fős tanulóközösség egyidejű játéka is lehetséges. A "Start" gomb megnyomását követően, a játékot indító számítógép képernyőképének megosztásával a játékosok saját eszközeiken választhatják ki a helyes válaszokat. Ehhez a Kahoot alkalmazást szükséges telepíteni, vagy tetszőleges internetes böngészőben a https://kahoot.it weboldalt is használhatják a játékhoz.

Bővebb technikai tájékoztatásért látogasson el a PÉNZ7 oldalára!

A jelszóvédelemtől az online fizetési módokon át a biztonságos adatvédelemig, sőt az online térben ránk leselkedő egyéb veszélyekig, több tucat kérdés megválaszolásával teheti próbára felkészültségét. A kvízjátékok elsődlegesen a digitális tudatosság fontosságára és az adatlopások megelőzésére fókuszálnak. Célja, hogy idővel mindenki okosabb legyen a személyes adatai és a pénze megszerzéséért támadó kibercsalóknál.

A Kvíz helyes kitöltéséhez sok hasznos információ található oldalunkon is a CSALÁSTÍPUSOK között.

A Digitális Szimat Kihívás célja, hogy ellenőrizhessük a digitális tudásunk mennyire naprakész.

A kibertámadások során az utóbbi időben egyre inkább az ügyfelek megtévesztésére, illetve manipulálására alapozott esetek kezdtek elterjedni. Bárki lehet támadás célpontja, de különösen veszélyeztetettek azok, akik nem tudnak lépést tartani a digitalizáció rohamos fejlődésével. Annak érdekében, hogy az online térben egyre növekvő számú kibercsalások minél kevesebb áldozatot szedjenek a PÉNZ7 társszervezője, és egyben a KiberPajzs intézményközi összefogás egyik kezdeményezője a Magyar Bankszövetség edukációs kvízjátékot indított, melynek fókuszában a digitális biztonság áll.


Jó szimatot, sok szerencsét és biztonságos nethasználatot kívánunk!



Digitális Szimat Kihívás