#rólunk

Védd szeretteidet!

2024. október 4. péntek

A család védelme ősi ösztön: idősebb, védtelenebb, kevésbé tájékozott hozzátartozóink számára kulcsfontosságú, hogy odafigyeljünk és vigyázzunk rájuk.

A KiberPajzs projektben résztvevő intézmények egy társadalmi összefogásra buzdító kampányt indítottak, melynek során számos ismert személy és tartalomgyártó osztja meg saját tapasztalatait a kiberbiztonság témakörében.

Ismerje meg a kezdeményezést, amelyhez többek közt már olyan tartalomgyártók is csatlakoztak, mint Görög Zita, Lakatos Levente, Gelencsér Tímea, Gym Suleiman, Csonka Bandi, Dezső Bence, Nagy Beni és Nagy Máté!

Védd szeretteidet! | KiberPajzs


Együtt erősebbek vagyunk a csalóknál!

Talán nincs is feszültebb pillanat annál, mint amikor egy telefonbeszélgetés során, egy kényelmetlenül sürgető helyzetben, szembe találjuk magunkat azzal, hogy épp meg akarnak lopni bennünket, majd rájövünk arra, hogy egyedül kell kezelnünk a problémát. Ez egy kikényszerített krízishelyzet, amelyre azonnal reagálni kell, és ezt mindenki másként teszi. Ami közös lehet mindenkinél az a görcsbe rándult gyomor.

A kibercsalók pont erre az érzésre apellálnak, és nagyon felkészültek. Taktikájuk az, hogy akár többszáz hívást is indítanak egy nap, amely során figyelmetlen vagy magányos áldozatot keresnek, azonnal elemzik reakcióit, a beszélgetésben kellemetlen környezetet teremtenek számára, megijesztik, manipulálják, sürgetik és döntésre kényszerítik.

A pénzügyi csalások folyamatosan nőnek, ma már naponta egy lakás árát lopják el az online bűnözők, akik telefonon, emailen, smsben, netes piactereken és akár webáruházakban is támadnak. Fontos, hogy vegyük komolyan a fenyegetést, ismerjük fel módszereket, lássuk meg az intő jeleket és erre mindenképp hívjuk fel szeretteink, barátaink figyelmét is.

Csatlakozzon a kezdeményezéshez azzal, hogy beszél a kibercsalásokról, megosztja az információkat, és mindig résen van!