#figyelmeztetés

A Nemzeti Védelmi Szolgálat nevében is próbálkoznak csalók!

2024. május 30. csütörtök

Egy újabb módszerrel próbálják megszerezni áldozataik pénzét a csalók, méghozzá úgy, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat zöld számát felhasználva telefonálnak és magukat rendőrnek kiadva – adatlopásra hivatkozva – arra próbálják rávenni az áldozatukat, hogy az összes pénzüket vegyék ki a bankszámlájukról és azt egy bankautomatán keresztül, az általuk „biztonságosnak” megadott számlára fizessék be. A befizetés megkönnyítése érdekében Viberen keresztül a Magyar Nemzeti Bank logójával ellátott üzenetet küldenek egy QR kóddal. A telefonáló folyamatosan nyomás alatt tartja, illetve fenyegeti a sértettet arra hivatkozva, hogy amennyiben nem működik együtt, eljárás indul ellene a nyomozás akadályozása miatt.


A Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy sem a védelmi tisztjei, sem a rendőrség munkatársai soha nem kérnek senkit arra, hogy a bankszámlájáról minden pénzt vegyen ki, vagy egy másik számlára tegye át a pénzét! Az NVSz zöld száma kizárólag bejelentésre szolgál, arról hívást nem indítanak!

A Magyar Nemzeti Bank fokozott óvatosságot kér a lakosságtól pénzügyeiket, megtakarításaikat illetően!

Az MNB sem lakossági sem vállalati ügyfelek irányába nem indít hivatalos kommunikációt üzenetküldő alkalmazás (pl. Viber) használatával valamint a jegybank közvetlenül nem küld QR kódot semmilyen üzenetben.


A Nemzeti Védelmi Szolgálat figyelmeztetését az alábbi linkre kattintva olvashatja:

Már a Nemzeti Védelmi Szolgálat nevében is próbálkoznak csalók! – Hírek (nvsz.hu)