#tippek és tanácsok

Mesés befektetésnek tűnhet, de ne dőljön be!

2024. január 19. péntek

Egy meggondolatlan áldozat 6,5 millió forintja bánta, hogy hitt egy csaló „brókercég” befektetési ajánlatának. Legtöbbször átverés az, ami túl szép, hogy igaz legyen! A Rendőrség Mátrix Projektjének kiberbűnözéssel foglalkozó kollégái osztották meg tapasztalataikat az alábbiakban!


A károsult az interneten talált rá egy hirdetésre, amelyben egy brókercég közreműködésével ígértek kiemelkedő hozamot biztosító befektetési lehetőséget. Rákattintott, majd kitöltött egy jelentkezési adatlapot. Rövidesen hívták is telefonon, és elmondták neki, hogy 50-100!!! százalék közötti hozamot is elérhet, ha követi a kapott instrukciókat.

A csalók több részletben kértek befizetést, amit látszólag egy befektetői számlán vezettek. Az áldozat abban a hiszemben volt, hogy a pénze jó kezekben van, láthatóan gyarapszik. A gondok akkor kezdődtek, amikor ki szeretett volna venni a befektetéséből. A „brókercég” munkatársa látszólag belegyezett, de közben folyton húzta az időt újabb és újabb befektetési lehetőségek ígéretével. Amikor az ügyfél ezt megelégelte és beszélni szeretett volna a cég vezetőjével, a kapcsolat megszakadt és a pénzéhez sem jutott hozzá.


Az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, mindig gyanakodjon, ha:

  • az a megérzése támad, hogy az ígéret „túl szép, hogy igaz legyen”;
  • a közösségi médiában újra és újra találkozik ezekkel a hirdetésekkel;
  • folyamatosan kapja a kéretlen telefonhívásokat;
  • gyors megtérülést ígérnek és biztosítják arról, hogy a befektetés biztonságos;
  • az ajánlat csak korlátozott ideig él, kimaradhat, lemaradhat róla;
  • az ajánlat csak Önnek érhető el, és megkérik, hogy senkinek se szóljon róla!


Legyen óvatos, és ne dőljön be a kecsegtető ajánlatoknak!

Az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzéséről a https://kiberpajzs.hu/hasznos-tippeket-olvasnek oldalon szerezhet további információkat.


Az eredeti hír itt olvasható: https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/matrix-projekt/meses-befektetesnek-tunt