#tippek és tanácsok

Nem jött be jegyhamisítás a csalóknak

2024. július 5. péntek

Hamis koncertjegyeket, focimeccsekre szóló belépőket árultak az interneten csalók, de a rendőrök lefülelték őket. Velük együtt lebukott az is, aki a bankszámláján csalással szerzett pénzt fogadott.


Az elfogott csalók könnyű pénzkereseti lehetőségnek gondolták a jegyhamisítást. Látták, hogy az interneten sokan hirdetnek különböző rendezvényekre belépőket, ezért az egyik legnagyobb adok-veszek oldalra regisztráltak, és először kéz alól vett elektronikus belépőket kínáltak eladásra. Később már maguk állítottak elő eredetinek látszó jegyeket, amelyeket hamis QR-kóddal is elláttak. A csalóknak szinte valamennyi bankban volt számlája. Mobilinternettel intézték a hirdetéseket, a telefonjukban a kártyákat gyakran cserélték, mert úgy gondolták, hogy így kisebb az esélye annak, hogy lebuknak.

Később bevontak a csalásba egy ismerőst is, akinek „csak” az volt a dolga, hogy a saját számláján fogadjon a becsapott vevőktől különböző összegek. A csalók elhitették vele, hogy ebből nem lehet baja, de ellene is büntetőeljárás indult pénzmosás gyanúja miatt.


Legyen óvatos! Csak hivatalos honlapokról vásároljon belépőjegyet!

Ne dőljön be, ami túl szép, hogy igaz legyen, az rendszerint csalás!


Az eredeti rendőrségi hír itt olvasható:

Jegyhamisítók rendőrkézen | A Rendőrség hivatalos honlapja (police.hu)